Wczytuję dane...

Kulinarne oleje z nasion konopi tłoczone na zimno

Do zastosowań kulinarnych polecamy olej konopny, który nadaje potrawom wyjątkowy smak. Można go używać do sałatek, past, chleba i wszystkich dań zimnych, w zastępstwie np. oliwy z oliwek. Olej konopny tłoczony na zimno nie sprawdzi się jednak podczas smażenia, ponieważ pod wpływem temperatury traci wiele właściwości. Produkt ten doceniany jest nie tylko za wysokie nasycenie kwasami tłuszczowymi Omega 3-6, ale przede wszystkim za bogaty smak i aromat. Jest on intensywny o nieco orzechowym posmaku, a jego zielonkawy kolor nadaje piękną barwę każdemu dressingowi.

Spożywczy olej konopny tłoczony na zimno

Odpowiednio zbilansowana dieta zapewnia wiele korzyści zdrowotnych i pozwala na przyswajanie niezbędnych dla właściwego działania organizmu substancji. Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych olej konopny tłoczony na zimno doskonale pomaga uzupełnić codzienne posiłki o ich odpowiednią dawkę. Ponadto poprawia przyswajanie wielu witamin. Jako dodatek do potraw staje się więc nie tylko nośnikiem smaku, ale też przede wszystkim składników wpływających pozytywnie na nasze zdrowie.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów