Oleje z konopi
Do zastosowań kulinarnych polecamy olej konopny, który nadaje potrawom wyjątkowy smak. Można go używać do sałatek, past, chleba i wszystkich dań zimnych, w zastępstwie np. oliwy z oliwek. Olej konopny tłoczony na zimno nie sprawdzi się jednak podczas smażenia, ponieważ pod wpływem temperatury traci wiele właściwości. Produkt ten doceniany jest nie tylko za wysokie nasycenie kwasami tłuszczowymi Omega 3-6, ale przede wszystkim za bogaty smak i aromat. Jest on intensywny o nieco orzechowym posmaku, a jego zielonkawy kolor nadaje piękną barwę każdemu dressingowi.
Spożywczy olej konopny tłoczony na zimno
Odpowiednio zbilansowana dieta zapewnia wiele korzyści zdrowotnych i pozwala na przyswajanie niezbędnych dla właściwego działania organizmu substancji. Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych olej konopny tłoczony na zimno doskonale pomaga uzupełnić codzienne posiłki o ich odpowiednią dawkę. Ponadto poprawia przyswajanie wielu witamin. Jako dodatek do potraw staje się więc nie tylko nośnikiem smaku, ale też przede wszystkim składników wpływających pozytywnie na nasze zdrowie.